Jaargang 7 • Verschijnt tweewekelijks • Losse nummers € 4

Jonathan eet 150 rauwe eieren per maand

door | mei 12, 2023

Zaaddonor Jonathan M. (41) verwekte wereldwijd ten minste 550 kinderen, maar dient op straffe van 100.000 euro per overtreding zijn voortplantingsdrift per direct te beperken tot de echtelijke sponde. In Nederland geldt een maximum van 25 kinderen per donor. M. wierp tijdens de rechtszitting op dat hij een ‘nieuw concept’ praktiseert dat het recht op abortus en euthanasie verruimt met de mogelijkheid van gezinsuitbreiding. 

Twee jaar geleden figureerde hij onder eigen naam als serial sperm donor prominent in The New York Times. Volgens het artikel van twee pagina’s toucheerde hij sinds 2007 per donatie 165 euro, exclusief reiskosten, zodat hij al gauw een ton aan zijn vruchtbare bezigheden zal hebben overgehouden. Hij doneerde aan klinieken, maar bood zijn diensten als ‘blonde muzikale Vikingdonor’ ook aan via internationale websites. Blauwe ogen, tot over de schouders golvend haar, muzikaal actief in de hoek van elektronische heavy metal. Als ‘vlogger’ blijkt hij zeer aanwezig op YouTube. In tientallen minicolleges van vijf à tien minuten verschaft hij een onthullend inkijkje in de gedachten die onder zijn gecoiffeerde krullenbos kronkelen. Jonathan is ervan overtuigd dat hij een originele bijdrage leverde aan het voortbestaan van de mensheid. Hij mag zichzelf graag profileren als alwetende ziener, goeroe en universeel idealist; dat hij tamelijk geschift overkomt, lijkt hem allerminst te deren. 

Gezeten aan de ontbijttafel demonstreert hij hoe iedereen net zo kerngezond en vitaal kan worden als hij, door de dag te beginnen met het wegwerken van vijf geklutste rauwe eieren, 150 per maand. In een ander filmpje propageert hij de consumptie van rauw orgaanvlees dat alle mineralen en vitaminen bevat die een mens nodig heeft – waarna hij de tanden zet in een vuistgrote nier van rundvlees. Wandelend over de Piazza della Signoria in Florence belooft Jonathan: “Ik ga jou rijk maken met dividendaandelen.” Zijn eigen pakketje effecten ter waarde van 35.000 euro levert maandelijks een rendement van driehonderd euro op, maar die verdienste stijgt natuurlijk naarmate hij meer inlegt. “Geld waar je niets voor hoeft te doen, zodat je tijd overhoudt om wandelingen te maken in de natuur.”

Ook beleggen in goud, zilver of bitcoins is profijtelijk, daar weet hij toevallig alles van. 

Jonathan volgt sinds kort een opleiding tot beëdigd jager. “Ik wil dicht bij de natuur leven en in mijn eigen voedsel kunnen voorzien.” Hij filmt zichzelf op het Scheveningse strand met een eenjarig hummeltje op schoot. “Echt mooi hè? Kinderen maken het leven compleet.” Hij adviseert ‘mainstream media’ te blokkeren en over te schakelen op alternatieve nieuwsbronnen. “Dat maakt je vrij. Leer hoe je een vuur moet stoken, dat maakt je minder afhankelijk van energiebedrijven.” Het dragen van gemstones, geneeskrachtige edelstenen, valt aan te bevelen. 

Voor teenagers heeft hij een tip: koester de band met je familie: “Want dat is de meest spirituele connectie die er bestaat.” Studeren in het buitenland ontraadt hij met kracht. “Dat wordt gepropageerd door machten die eropuit zijn de band tussen jou en je familie kapot te maken.” In diverse vlogs weidt Jonathan uit over de DNA-test die hij onderging. Hij was niet verbaasd toen hij hoorde dat er Frans bloed door zijn aderen stroomt. “In Frankrijk voelde ik me als kind al op mijn gemak, die cultuur zit gewoon in me.” 

Waarna een brutaaltje op YouTube zich in een reactie afvraagt of Jonathan van plan is om deze informatie te delen met zijn 550 kinderen. Zijn antwoord: “We already share the DNA.”

PROEFABONNEMENT
4 NUMMERS VOOR € 14