Jaargang 7 • Verschijnt tweewekelijks • Losse nummers € 4,30

Rode loper voor trouwe makker

door | jul 31, 2023

De meeste hondeneigenaren die op vakantie gaan, zouden hun dier liever niet achterlaten in een kennel. In Amerika en Mexico wordt daar extreem op ingespeeld. Hotels bieden steeds vaker hondenarrangementen aan, met roomservice, hondenmenu’s (inclusief puppuccinos), luxe dekens van gerecycelde wol, pluche bedden en neus- en pootjeszalf.

Sinds de coronapandemie willen toeristen nóg liever met hun huisdieren reizen dan voorheen, merkten de Hilton-, Marriott- en Kimptonketens, die daarom ruim hebben uitgepakt om het de schatjes naar de zin te maken. De Virginhotels, onder meer in New York, bieden bedden die op die van hun baasjes lijken en een Virginhalsband, een soort hippe bandana (zonder twijfel geïnspireerd op het extravagante leven en uiterlijk van Virginbaas Richard Branson). Honden krijgen bij Virgin speciale ‘signature’ hapjes, gemaakt van de betere restjes uit de restaurants.

Het Kimpton Forum Hotel in Charlotteville, Virginia, vraagt geen toeslag voor honden op de kamer en zorgt dus om niet voor doggybags, stijlvolle drinkbakjes, een lijst met bars en restaurants waar honden welkom zijn en adressen van hondenkappers en -boetieks. Wie in staat is even zijn dier alleen te laten maar niet wil dat het vereenzaamt, kan een dogsitter inhuren, die ook met het beest gaat wandelen. Aan het zwembad ontbreekt het de hond ook al aan weinig: een ligbed, hotelhanddoek en water staan voor hem klaar. Zwemmen is er meestal niet bij, al zal dat niet aan de hond liggen.

’s Avonds kunnen hond en baasje heerlijk in een van de patio’s dineren, met een driegangenmenu voor beiden. Prijs per kamer: $ 595 per nacht, zonder eten. De hond kost gelukkig niets extra’s. In Mexico vraagt hotel Andaz Mexico City Condesa daarentegen honderd dollar per dag als een hond of poes ook wordt ingecheckt. Maar daar is dan ook een exclusieve hondenclub op het dak, onderdeel van de Wooftop Beer Garden. Geschonken wordt hondenbier, gemaakt van bouillon, water, vlees en kruiden. Na de lunch gaan baas en dier naar de boetiek van Perro de Mundo (‘Hond van de Wereld’) om een cadeautje uit te zoeken en de vakantie te vieren.

Het Hilton biedt in 4600 van zijn hotels wereldwijd Mars PET On-Demand-diensten aan, die online gratis informatie verstrekken over gezondheid, voeding, beweging en gedrag. Op de kamers bevinden zich hondenspeelgoed, een hondenbed, een drinkbak en een blafzak, die gebruikt kan worden om enthousiaste hondenuitingen te dempen. Er zijn tenslotte ook gasten die níet van honden houden. 

Inmiddels is 85 procent van alle Hiltons huisdiervriendelijk, wat geen goed nieuws is voor de allergischen onder de reizigers. 

Marriott boekt succes met zijn diervriendelijke luxe huurhuisjes, waarvan het er 80.000 over de hele wereld beheert. De keten werkt samen met Pet-Friendly Picks by Petco en garandeert uitlaatplekken, hondenpaden en -speeltuinen en/of diervriendelijke stranden.

De Aloftketen biedt de mogelijkheid mee te doen aan het ARF (Animals R Fun) programma. Honden krijgen een gratis pakket waarin een drinkkom, een frisbee en een uitvouwbaar bed; in sommige gevallen zitten daar ook nog hondenhanddoeken en pootjesreinigers bij.

PROEFABONNEMENT
4 NUMMERS VOOR € 15